dimecres, 4 d’abril del 2012

Xocolata: l'amarga veritat

Vet aqui un documental que segurament ens tornarà a donar la raó a aquells que defensem el consum de proximitat, ecològic i responsable.

El proper 10 d'Abril a les 23:30h el C33 emet el documental "Xocolata: l'amarga veritat"

La veritat que amaga la xocolata no és gaire dolça.
Aquest documental investiga l’esclavitud infantil escandalosa que encara utilitza aquesta indústria.

La indústria de la xocolata mou molts milers de milions d’euros a tot el món, però, malgrat que fa gairebé una dècada que els seus noms més importants van signar un compromís per eradicar l’esclavitud infantil, ben poca cosa s’ha fet per posar-lo en pràctica.

Aquest reportatge d’investigació destaca els abusos continuats a què es veuen sotmesos els nens que treballen produint xocolata, tot i les promeses repetides que hi hauria reformes.

El reportatge mostra com la indústria de la xocolata encara afavoreix l’esclavitud infantil en els seus proveïdors. Als camps l’esclavitud infantil encara és molt general, i la indústria no ha fet gaires passos per eradicar-la ni per desincentivar el tràfic d’infants que comporta.

Més del 40% del cacau del món prové de la Costa d’Ivori, a l’Àfrica Occidental, i l’ONU calcula que hi ha uns 15.000 nens que treballen a les plantacions de cacau de la regió.

Hi ha nens que ja treballen amb vuit anys, i que vénen de països veïns com ara Mali, Burkina Faso o Ghana, des d’on els passen il•legalment per la frontera per utilitzar-los com a mà d’obra esclava.
L’any 2001, la indústria de la xocolata va signar el Protocol Harkin-Engel, que prometia un “sistema de certificació pública que en l’obtenció dels grans de cacau i dels seus productes derivats no s’havien utilitzat les pitjors formes de treball infantil”. De moment, ja ha incomplert dos terminis. A veure si amb el termini del 2010 no passa el mateix.

Una producció de la BBC.

Recordeu: 10 d'Abril a les 23:30 al C33

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada