divendres, 6 d’abril del 2012

Els convidats de Neró

Hola.

Avui us donem a coneixer el documental "Els convidats de Neró".

Aquest documental narra la història d’un periodista que vol donar a conèixer una realitat desconeguda. Els centenars de milers de suïcidis de pagesos a l’ Índia.

Palagummi Sainath és periodista i cap de la secció d’Afers Rurals del diari “The Hindu” i s’ha fixat l’objectiu de fer sortir a la llum la greu crisi agrària que està vivint l’Índia, una crisi que no solen tractar els mitjans de comunicació indis ni els internacionals. Durant els últims deu anys, 200.000 agricultors indis s’han suïcidat, molts bevent pesticida. La causa han estat les dificultats econòmiques provocades pels efectes que la globalització ha tingut en l’agricultura a l’Índia.

Sainath i els seus col•legues són els que marquen l’agenda en aquest tema i han obligat el govern indi, que preferia amagar el cap sota l’ala, a reconèixer el problema i a actuar. Per mitjà dels seus escrits i de les seves intervencions públiques arreu de l’Índia, Sainath intenta promoure canvis fent reflexionar els lectors sobre la seva responsabilitat social. I aquesta feina es l’eix central del reportatge. En el documental es segueixen les activitats del periodista contra el silenci i per donar a conèixer una realitat dura de milions de pagesos de l’índia.

Un treball dirigit per Deepa Bhatia, una coproducció d’Arte, Yle , distribuït per Cinephil (Israel).

El video està en anglés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada