Les Pupusas són un plat típic de El Salvador. Es una bona oportunitat d'apropar-nos a un país que molts anomenen "El Pulgarcito de América", amb una extensió i població semblants a les de Catalunya i que va patir una guerra que va durar des dels anys 80 fins al 1992.
Mentre aqui "celebravem" els Jocs Olímpics, a El Salvador es signaven els "Acuerdos de Paz" que posaven fi a mes de 10 anys de guerra.
PUPUSAS
Ingredients (per 4 persones):
Per la massa:
500 g de farina de blat de moro
8 talls de formatge per fondre
4 tomàquets madurs
1 paquet de llardons
Aigua
Oli
Per al curtit:
1 Col
3 pastanagues
1 ceba gran
1 / 2 quilo de tomàquets madurs
1 bitxo de canyena
Espècies variades
Vinagre
Sal
Preparació tortitas:
1. Barregeu la farina de blat de moro amb l'aigua. Amassar bé. Agafar unes dues cullerades per pupusa i donar-li forma de cercle una mica gruixut.
2. En un recipient tritureu els llardons amb alguns tomàquets fins aconseguir una massa compacta.
3. Afegir la massa dels llardons sobre del cercle de farina de blat de moro amb un tros de formatge per fondre. Després va tancar la massa de blat de moro amb els llardons i el formatge i donar-li forma de boleta quedant dins els ingredients. Palmejar fins que quedi en forma "tortitas".
4. Posar oli en una paella i fregiu les tortitas fins que estiguin daurades.
Preparació curtit:
1. Trossejar la col i la ceba ben fines. Ratllar les pastanagues.
2. Barrejar-ho tot en un recipient i amanir amb vinagre i sal
3. Tritureu tots els tomàquets i afegir espècies variades (orenga, pebre negre, etc.) Afegir el bitxo i tritureu juntament amb els tomàquets. Posar en un recipient.
Les pupusas se serveixen juntament amb el curtit.
Que vagi de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada