dilluns, 30 de març del 2009

Recepta: Muffins de plàtan i xocolota.

Bon dia a tots i totes,

Amb aquesta recepta enviada per el Fran i la Miriam estrenem la secció de receptes del blog de Cals Carxofa.

Aquest muffins els vam menjar el dia de les activitats de Cals Carxofa i us podem assegurar que eren excel·leeeeents.

Recordeu de fer-los amb productes ecològics!!!

Aqui teniu la recepta:

Muffins DE PLÀTAN I XOCOLATA
INGREDIENTS (per a 12 unitats):

180 g de farina
100 g de flocs de civada
150 g de sucre
1 sobret de llevat en pols
1 mica de sal
1 ou
1 plàtan
1 poma golden gran
Mig bastó de canyella
1 cullerada de mantega
125 g de iogurt natural
8 cullerades d'oli de gira-sol
100 g de llavors de xocolata

1. Peleu la poma, partir-los per la meitat, retirar el cor i les llavors i tallar en daus. Disposar la mantega en una paella, afegir la poma, 20 g de sucre i la canyella i col·locar sobre el foc. Ofegar durant uns 8 minuts, remenant de tant en tant, fins que la poma estigui tova.

2. Retirar la canyella i tritureu la poma fins a obtenir una compota fina. Deixar refredar.

3. Barregeu en un bol gran els flocs de civada, la farina, el sucre restant, el llevat en pols i la sal.

4. Batre l'ou en un altre recipient fins que estigui cremós i hagi augmentat de volum. Afegir la compota de poma freda, el iogurt i l'oli i barrejar suaument. Peleu el plàtan, tallar-lo en rodanxetes i incorporar a la preparació, remenant sempre amb suavitat.

5. Ajuntar els dos compostos ràpidament, fins a obtenir una mescla homogènia. Afegir les llavors de xocolata i repartir la massa en motlles de muffins (com motlles per magdalenes però una mica més grans).

6. Introduir els motlles al forn preescalfat a 180 º C i coure els muffins durant 20-25 minuts fins que estiguin inflats i daurats. Deixar refredar abans de menjar. Abans de servir, es poden pinzell els muffins amb melmelada d'albercoc dissolta en unes gotes d'aigua.

Apa doncs, a gaudir-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada