dimarts, 5 d’octubre del 2010

Filet porc amb crema de poma i ceba

Ingredients:
500 gr. de filet sense tallar
2 pomes (golden o de les que sigui)
1 ceba gran o 2 de mitjanes
50 gr. de mantega
1/2 l. de vi de Porto o similar
Maicena, farina o algun espessant
Sal i pebre
Sal Maldom

Elaboració:
Agafem el filet sencer el salpebrem i el passem per la paella fins que la part de fora quedi doradeta, així aconseguirem segellar-la, fer una capa externa que evitarà que la peça de filet es deshidrati i s'assequi. D'aquesta manera quedarà ben tendreta.
Retirem el filet i amb la mateixa paella sofregim la ceba tallada petita amb mantega (no amb oli, encara que també es podría fer amb oli, si voleu, però la mantega li donarà un sabor mes fi a la salsa), quan la ceba estigui ben tendra afeguim 1 poma i mitja tallada en trossets petits.
Quan la poma estigui prou feta tirarem el 1/2 litre de vi dolç i afeguirem un gotet d'aigua o si voleu un got de caldo fluix (de verdures, per exemple) i salpebrem. Posteriorment ho deixem bullir durant 5 minuts i posem dins d'aquest caldo el filet sencer perquè s'acabi de fer. Deixem bullir uns 10-15 minuts més, treiem el filet, triturem la ceba i la poma amb el caldo, si veiem que la salsa no queda prou lligada li afeguim una mica de maicena o farina al triturat i deixem bullir uns minuts fins que es faci més espessa. Apartem la salsa.
Tallem la mitja poma que ens a quedat en trossets mes o menys grans i els passem per la paella una mica, ens serviran de guarnició.
Tallem el filet al gust (prim o gruixut) i el presentem en un plat. Li possem una mica de sal gruixuda per sobre, hi afegim la salsa i l'acompanyem el conjunt amb la poma rosada.

Bon profit!!!

EldelPorc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada