diumenge, 2 de novembre del 2008

Pel·lícula: Nosaltres alimentem el món.

El proper 7 de Novembre s'estrena a Catalunya una pel·lícula que pot ser interessant:

Una pel·lícula sobre l'escassetat dins de l'abundància. El documental ens mostra els orígens del menjar que mengem; recull informació bàsica sobre els aliments i la globalització, sobre els pescadors i els agricultors, sobre els camioners de llarga distància i els executius de grans companyies, sobre la circulació dels aliments.

Aquest viatge ens portarà per França, Espanya, Romania, Suïssa, Brasil i de tornada a Àustria, a través d'una entrevista a Jean Ziegler, Ponent especial de les Nacions Unides per al dret a l'alimentació. A més s'entrevista al Director de Producció de Pionner, la major empresa de llavors del món, i a Peter Brabeck, Director d'Ecologia Internacional, la major empresa alimentària del món.


Ofereix una visió del procés de producció de la nostra menjar a la vegada que respon a la pregunta: què té a veure amb tots nosaltres la fam en el món. La quantitat de pa que cada dia no es ven a Viena i per tant és retornat per tirar és suficient per abastir la segona ciutat més gran d'Àustria, Graz. Unes 350.000 hectàrees de terra agrícola, sobretot a Llatinoamèrica, s'utilitzen per conrear soja i alimentar així el bestiar austríac mentre en els països d'origen la població passa fam. Cada europeu menja a l'any deu quilos de verdures regades artificialment en hivernacles del sud d'Espanya, malgrat l'escassetat d'aigua.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada