dimecres, 23 de desembre del 2009

Recomanació nutritiva i bones Festes!


Per què les barretes de peix són rectangulars si el peix no ho és? Com és que es posen el doble de gominoles vermelles que d'altres colors a les bosses de llaminadures? Per què tenen el diàmetre que tenen els embotis? D'on vénen les trenes de pa? I els ous Kinder? Si la natura ja ens dóna una gran varietat de formes, sabors i textures, calia inventar l'escerificació de pastanaga? El documental El disseny dels aliments respon, tot i que amb un marcada visió mercantilista, totes aquestes preguntes alhora que ens ofereix una precisa dissecció dels processos sensorials, emocionals i simbòlics que intervenen en l'inevitable hàbit de menjar.
Amb això volem encetar una nova utilitat del bloc: les recomanacions. Cada cop que hi hagi una proposta relativa als temes més propers a la cooperativa, ja sigui a la programació de televisió, de cinema o de qualsevol mitjà, procurarem fer-ne un post per avisar-vos. Per descomptat, aquesta nova opció queda oberta a qualsevol recomanació que volgueu fer, sempre que temàticament estigui relacionada amb Cals Karxofa. Encara que la proposta d'avui ja es va emetre al canal 33, El disseny dels aliments encara es pot veure per Internet. Per desgràcia només serà per un temps limitat: fins a la mitjanit del 30 de desembre.
Per cert, bones Festes, pacador@s!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada